GİRESUN / EYNESİL - Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu

ŞEHİT ŞAHİN ABANOZ

Şehit Jandarma Onbaşı Şahin ABANOZ 08 Mart 1985 yılında Eynesil'de dünyaya gelmiştir. Baba adı Zeki anne adı Yüksel'dir. Şehit Jandarma Onbaşı Şahin ABANOZ bekârdır. Ailenin tek erkek evladıdır.

İlköğrenimini Tirebolu Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda, ortaokulu Eynesil Mustafa Yüksel Okulunda, liseyi Trabzon – Beşikdüzü Endüstri Meslek Lisesinde ve yükseköğrenimi de Ordu Meslek Yüksek Okulu Elektrik Teknisyenliği Bölümünde tamamlamıştır.

20 Kasım 2005 günü askerlik görevine başlamış olup, acemi birliğini Bilecik – Gölpazarı Beşinci Jandarma Tabur Komutanlığında, usta birliğini Tunceli – Ovacık Merkez Karşılar Komutanlığında Jandarma Onbaşı olarak görevini ifa ederken 26 Mayıs 2006 günü saat 21.45 sularında teröristlerle girmiş olduğu çatışma sonrasında şehit olmuştur. Aynı yıl okulumuza ismi verilmiştir...

Yayın: 17.05.2013 - Güncelleme: 26.09.2023 09:41 - Görüntülenme: 1557